Reserveren

tickets

Vragen

reserveringen@hetdolhuys.nl 023-5410682

Dolhuys op Donderdag: Filmpremière ‘Maudie’

Dolhuys op Donderdag: Filmpremière ‘Maudie’

Op donderdag 7 september vindt in het Dolhuys een Nederlandse première van de film Maudie plaats. Maudie schetst het verhaal van een vrouw die zich niet laat beperken door haar fysieke mankementen en besluit haar droom te achtervolgen om kunstenares te worden.

Sally Hawkins (Blue Jasmine) en Ethan Hawke (Boyhood) schitteren in dit ontroerende en waargebeurde drama van regisseur Aisling Walsh. De film volgt het indrukwekkende levensverhaal van Maud Lewis en haar verrassende ontwikkeling tot bekende volksschilder. In Canada werd de film positief ontvangen vanwege de ontroerende manier waarop Maud Lewis geniet van het maken van kunst.

Inmiddels is Maud Lewis een bekende Folk Art kunstenares waarvan werk te zien is in the Nova Scotia Art Gallery in Canada. Degenen die stopten na het zien van haar bord, ‘Schilderijen te koop’, vonden een rustige vrouw met een aanstekelijke glimlach. Haar plezier niet uit he verkopen van haar kunstwerken, maar uit de creatieve handeling.

De film start om 19.30 uur in het Dolhuys. In het museumcafé is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €10,00. Graag vooraf reserveren.

Delen