‘Black and white and (some) kind of blue’ met Simone van Saarloos

Dolhuys op Donderdag - 8 juni om 19.30

Het Dolhuys organiseert een avond over de tentoonstelling ‘Black and white and (some) kind of blue or I only want to be happy’ met gastspreker Simone van Saarloos. Deze avond staat in het teken van ‘de indringer’: proberen binnen te dringen, indringer zijn en binnengedrongen worden.

Dolhuys verwerft werken Willem van Genk

Het Dolhuys I museum van de geest heeft met steun van het Mondriaan Fonds enkele werken van Willem van Genk verworven. De aankoop versterkt de collectie met twee belangrijke werken van Nederlands’ bekendste Outsider-kunstenaar Willem van Genk. Het gaat om ‘Project Asbery I’ en ‘De Geldersche Tramwegen’. Beide werken zijn sleutelstukken binnen het oeuvre van de kunstenaar.

‘Rusteloosheid’ met Ignaas Devisch

Dolhuys op Donderdag - donderdag 15 juni om 19.30

We werken minder, maar hebben meer te doen. We hebben meer vrije tijd, maar slapen minder. We plannen onze dagen bomvol. Maar is die rusteloosheid werkelijk een probleem, of is het een van onze voornaamste drijfveren? Terwijl we klagen over de drukte, de gejaagdheid en dreigende burn-outs, plannen we onze dagen vol. Kortom, onze tijd wordt ‘obees’; we proppen alles vol en zijn niet langer in staat om te lummelen of werkelijk niets te doen.