16-03-2017

Lancering magazine ‘Mensen’ in het Dolhuys

De afgelopen maanden hebben tien striptekenaars gewerkt aan grafische verhalen om maatschappelijke thema’s aan de kaak te stellen. De onderwerpen die aan bod komen zijn krachtig, persoonlijk en confronterend. Op donderdag 23 maart zal de lancering van het magazine ‘Mensen’ plaatsvinden in het Dolhuys | museum van de geest.

19-01-2017

Het Universum van Arthur Prins

‘Ik notuleer de wereld!’

Het Dolhuys | museum van de geest presenteert de tentoonstelling ‘Het universum van Arthur Prins’. Met deze expositie laat het Dolhuys niet alleen werken zien van deze kunstenaar, maar krijg je de unieke kans om de wereld van Arthur Prins te ontdekken.

21-12-2016

SUCCESVOL JAAR VOOR DOLHUYS MUSEUM VAN DE GEEST

Het Dolhuys I museum van de geest beleefde in 2016 een zeer succesvol jaar. Met de komst van het Outsider Art Museum (OAM) in de Hermitage Amsterdam, geopend door Koningin Máxima, biedt deze nieuwe vestiging van het Dolhuys als enige in Nederland een podium aan toonaangevende, nationale en internationale Outsider-kunstenaars.

08-11-2016

HARTSTOCHT, RELIGIE EN MACHT IN NEDERLANDSE EN CHINESE OUTSIDER ART

Voor het eerst in Nederland is er een omvangrijke tentoonstelling te zien met Chinese en Nederlandse Outsider Art. Ruim tweehonderd buitengewone werken van Chinese en Nederlandse Outsider-kunstenaars bieden het publiek de unieke kans om Outsider Art uit beide landen te vergelijken en te bewonderen. De expositie is te zien van 24 november 2016 t/m 5 juni 2017 in het Outsider Art Museum (OAM), gevestigd in de Hermitage Amsterdam.