23-05-2017

Dolhuys verwerft werken Willem van Genk

Het Dolhuys I museum van de geest heeft met steun van het Mondriaan Fonds enkele werken van Willem van Genk verworven. De aankoop versterkt de collectie met twee belangrijke werken van Nederlands’ bekendste Outsider-kunstenaar Willem van Genk. Het gaat om ‘Project Asbury I’ en ‘De Geldersche Tramwegen’. Beide werken zijn sleutelstukken binnen het oeuvre van de kunstenaar. ,,Als Outsider-kunstenaar heeft Willem van Genk buiten de bestaande conventies een erkende plaats veroverd in het beeldende kunstveld’’, aldus de adviescommissie van het Mondriaan Fonds.

16-03-2017

Lancering magazine ‘Mensen’ in het Dolhuys

De afgelopen maanden hebben tien striptekenaars gewerkt aan grafische verhalen om maatschappelijke thema’s aan de kaak te stellen. De onderwerpen die aan bod komen zijn krachtig, persoonlijk en confronterend. Op donderdag 23 maart zal de lancering van het magazine ‘Mensen’ plaatsvinden in het Dolhuys | museum van de geest.

19-01-2017

Het Universum van Arthur Prins

‘Ik notuleer de wereld!’

Het Dolhuys | museum van de geest presenteert de tentoonstelling ‘Het universum van Arthur Prins’. Met deze expositie laat het Dolhuys niet alleen werken zien van deze kunstenaar, maar krijg je de unieke kans om de wereld van Arthur Prins te ontdekken.

21-12-2016

SUCCESVOL JAAR VOOR DOLHUYS MUSEUM VAN DE GEEST

Het Dolhuys I museum van de geest beleefde in 2016 een zeer succesvol jaar. Met de komst van het Outsider Art Museum (OAM) in de Hermitage Amsterdam, geopend door Koningin Máxima, biedt deze nieuwe vestiging van het Dolhuys als enige in Nederland een podium aan toonaangevende, nationale en internationale Outsider-kunstenaars.