19-01-2017

Het Universum van Arthur Prins

‘Ik notuleer de wereld!’

Het Dolhuys | museum van de geest presenteert de tentoonstelling ‘Het universum van Arthur Prins’. Met deze expositie laat het Dolhuys niet alleen werken zien van deze kunstenaar, maar krijg je de unieke kans om de wereld van Arthur Prins te ontdekken.

21-12-2016

SUCCESVOL JAAR VOOR DOLHUYS MUSEUM VAN DE GEEST

Het Dolhuys I museum van de geest beleefde in 2016 een zeer succesvol jaar. Met de komst van het Outsider Art Museum (OAM) in de Hermitage Amsterdam, geopend door Koningin Máxima, biedt deze nieuwe vestiging van het Dolhuys als enige in Nederland een podium aan toonaangevende, nationale en internationale Outsider-kunstenaars.

08-11-2016

HARTSTOCHT, RELIGIE EN MACHT IN NEDERLANDSE EN CHINESE OUTSIDER ART

Voor het eerst in Nederland is er een omvangrijke tentoonstelling te zien met Chinese en Nederlandse Outsider Art. Ruim tweehonderd buitengewone werken van Chinese en Nederlandse Outsider-kunstenaars bieden het publiek de unieke kans om Outsider Art uit beide landen te vergelijken en te bewonderen. De expositie is te zien van 24 november 2016 t/m 5 juni 2017 in het Outsider Art Museum (OAM), gevestigd in de Hermitage Amsterdam.

16-09-2016

‘De zussen Van Gogh’ in Het Dolhuys

‘Niet veel mensen weten dat Vincent van Gogh naast zijn broer Theo ook drie zussen had…’

Op donderdag 22 september komt schrijver Willem-Jan Verlinden naar Het Dolhuys. De avond staat in het teken van het levensverhaal van de drie zussen van Van Gogh en het gelijknamige boek. Tot voor kort was van deze zussen enkel bekend dat Vincent ze verafschuwde, althans zo meldde hij broer Theo in een brief uit 1885.