Reserveren

tickets

Vragen

reserveringen@hetdolhuys.nl 023-5410682

    De verbouwing
    Vandaag open
Bezoekersinformatie
9 april 2018

Depressietest als aftrap van de #TrueSelfie-weken

Onzekerheid, somberheid, posttraumatisch stress stoornis, negatieve en depressieve gedachten, paniekaanvallen en misofonie. Veel jongeren hebben dagelijks met dit soort klachten te maken. Tijdens de #TrueSelfie-weken, wil NPO 3 in samenwerking met MIND Korrelatie psychische problemen onder jongeren bespreekbaar maken. Dit doen ze o.a. met de tv-serie True Selfie en De Depressie Kennistest.

De Depressie Kennistest markeert de start van de #TrueSelfie-weken. Onder leiding van Sophie Hilbrand beantwoorden BN’ers en publiek vragen over depressie en alles wat er mee te maken heeft. Het wordt een informerende maar luchtige test die depressies bespreekbaar maakt. De deelnemende BN’ers hebben zelf ondervonden hoe het is om depressief te zijn en zijn zo moedig om hier open over te praten. Het zijn olympisch schaatskampioen Stefan Groothuis, singer-songwriter Lucky Fons III, rapper, DJ en MC Bizzey, model en presentator Christina Curry, muzikant en journalist Aafke Romeijn, vlogger Bo Beljaars, presentator Manuel Venderbos en comedian Vera van Zelm. Als kijker kun je live meespelen via de NPO 3-app. De test wordt vanavond uitgezonden op NPO 3 om 21.25 uur.

De tv-serie True Selfie is te zien vanaf dinsdag 10 april. De serie volgt acht jonge mensen die de stap willen maken naar een positiever zelfbeeld. Zij filmen zichzelf op de meest kwetsbare momenten, ook de momenten die ze normaal angstvallig verborgen houden. Eens per week komen ze bij elkaar om onder leiding van psycholoog Erik Jongman met elkaar in gesprek te gaan. Zo leren zij om te gaan met hun psychische obstakels.

Niet alleen na iedere aflevering van True Selfie, maar ook iedere werkdag van 9-18 uur kun je hulp zoeken bij MIND Korrelatie.

Delen