Het Dolhuys is tijdelijk gesloten ivm een verbouwing »


Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Bezoek ons
OUTSIDER ART MUSEUM
in Amsterdam.


www.outsiderartmuseum.nl

28 januari 2020

Digitaal historisch museum ’s Heeren Loo

In een virtueel museum word je vanachter je computerscherm meegenomen in de indrukwekkende geschiedenis van ’s Heeren Loo. Je wandelt door virtuele kamers waarin vroeger en nu elkaar ontmoeten. En je maakt kennis met markante mensen die meer vertellen over hun leven bij en met ’s Heeren Loo. In beeld, geluid en animatie ontdek je de verschillen.

Wat in 1891 in Ermelo begon als een opvanghuis voor ‘idiote en achterlijke’ kinderen, is nu een landelijke instelling voor mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking of andere beperkingen. Waar de eigen regie en persoonlijke ontwikkeling van cliënten voorop staan. Maar dat is niet altijd zo geweest.

Ervaar in verhalen, foto’s en films hoe de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking zich sinds eind negentiende eeuw heeft ontwikkeld in dit virtuele museum.

Delen

Het Dolhuys en het Outsider Art Museum gaan vanaf deze zomer samen onder één naam:

Museum van de geest logo

Het Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. In Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art, waarin kunstenaars hun fantasierijke innerlijke wereld tonen.