Het Dolhuys is tijdelijk gesloten ivm een verbouwing »


Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Bezoek ons
OUTSIDER ART MUSEUM
in Amsterdam.


www.outsiderartmuseum.nl

14 maart 2019

Dolhuys zet zich in voor Hartekamp tijdens NLdoet

In het kader van NLdoet zal het personeel van het Dolhuys | museum van de geest zich op vrijdag 15 maart inzetten voor Dagcentrum Boerderij De Hartekamp.

Als organisatie die afhankelijk is van vrijwilligers, is het Dolhuys ervan doordrongen hoe groot de impact van vrijwilligers is op de organisatie. Daarnaast gelooft het Dolhuys in een samenleving waarin je, wanneer je geest of lichaam anders werkt dan ‘normaal’, gehoord en gezien wordt en mee kan doen op basis van gelijkwaardigheid.

Dagcentrum De Boerderij Hartekamp is voor het Dolhuys een logische keuze omdat er, net als bij het Dolhuys, werkplekken zijn voor mensen die om welke reden dan ook buiten onze arbeidsmarkt vallen. Plekken als deze boerderij zijn van groots belang voor de levenskwaliteit van mensen en hebben een directe impact op de lokale gemeenschap.

Het personeel van het Dolhuys hoopt met haar inzet Haarlemmers aan te sporen tot het doen van vrijwilligerswerk.

Delen

Het Dolhuys en het Outsider Art Museum gaan vanaf deze zomer samen onder één naam:

Museum van de geest logo

Het Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. In Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art, waarin kunstenaars hun fantasierijke innerlijke wereld tonen.