Het Dolhuys is tijdelijk gesloten ivm een verbouwing »


Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Bezoek ons
OUTSIDER ART MUSEUM
in Amsterdam.


www.outsiderartmuseum.nl

9 oktober 2019

Jubileumweekend: 700 jaar Dolhuys

Het Dolhuys bestaat dit jaar 700 jaar. Het oudste gedeelte is de kapel, nu vol in restauratie. Om het bestaan van deze eeuwenoude plek en haar nieuwe functie als museum van de geest te vieren organiseren we een weekend vol festiviteiten.

Op donderdag 21 november is er een symposium met als thema “De architectuur van de uitsluiting en sociale inclusie”. Aan het woord komen o.a. hoogleraar Psychiatrie Jim van Os, socioloog Paul Schnabel, wethouder Zorg en Cultuur Marie-Thérèse Meijs en directeur Dolhuys | museum van de geest Hans Looijen. Het volledige programma wordt later deze maand bekend gemaakt. Meer informatie en aanmelden via reserveringen@hetdolhuys.nl.

Op vrijdag 22 november volgt een galadiner voor partners, sponsoren en relaties. Gastvrouw van deze avond is Sophie Hilbrand. Illusionist Victor Mids, bekend van Mindf*ck, komt een speciale act opvoeren en het diner wordt verzorgd door onze samenwerkingspartner Ron Blaauw. We sluiten het gala af met een swingende band.

Op zaterdag 23 november gooien we de deuren open. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen achter de schermen. Ook onderdeel van dit weekend is de pop-up tentoonstelling met verhalen en foto’s van 7 oud-bewoners en oud-medewerkers van het Dolhuys. Aanmelden kan via reserveringen@hetdolhuys.nl.

Feest voor de geest!
Delen