Het Dolhuys is tijdelijk gesloten ivm een verbouwing »


Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Bezoek ons
OUTSIDER ART MUSEUM
in Amsterdam.


www.outsiderartmuseum.nl

15 mei 2019

Gezocht: verhalen uit het Dolhuys!

Het Dolhuys viert in 2019 haar 700-jarig bestaan. In dit feestjaar vieren we de start van de vernieuwing, maar blikken we ook terug op 700 jaar zorg voor de geest. Het Dolhuys heeft altijd een zorgfunctie gehad (van dol-, pest- en leprooshuis tot crisisopvang, ouderenzorg en kindertehuis). Het is een plek die een bijzondere – soms zelfs cruciale – rol speelde in het leven van veel mensen, een plek waar verhalen zijn gemaakt.

Wij horen graag van oud-bewoners, oud-medewerkers (of familie van) en buurtbewoners van het Dolhuys die deze verhalen en/of foto’s met ons willen delen. Kent u misschien oud-bewoners of -medewerkers die hun herinneringen willen delen? Laat het ons weten!

We zijn benieuwd naar uw verhaal. Deel uw verhaal of herinnering via reserveringen@hetdolhuys.nl! Verhalen kunnen ingestuurd worden tot 31 juli 2019.

Delen

Het Dolhuys en het Outsider Art Museum gaan vanaf deze zomer samen onder één naam:

Museum van de geest logo

Het Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. In Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art, waarin kunstenaars hun fantasierijke innerlijke wereld tonen.