Het Dolhuys is tijdelijk gesloten ivm een verbouwing »


Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Bezoek ons
OUTSIDER ART MUSEUM
in Amsterdam.


www.outsiderartmuseum.nl

12 februari 2019

Grootse schenking van de BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij heeft een bedrag van €700.000 geschonken aan het Dolhuys. Dit fantastische nieuws werd dinsdagavond tijdens het Goed Geld Gala in Het Scheepvaartmuseum bekend gemaakt. De bijdrage zal worden ingezet voor de herinrichting van het monumentale gebouw.

“Als enige museale organisatie in Nederland combineert het Dolhuys zorg, kunst, cultuur en de diversiteit van de geest. Het museum levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een inclusieve samenleving”, aldus de BankGiro Loterij. Naast een geweldig compliment en een enorme impuls voor de vernieuwingsplannen is dit ook de grootste bijdrage die het Dolhuys ooit heeft gekregen.

De BankGiro Loterij maakt jaarlijks op haar Goed Geld Gala bekend hoeveel geld de loterij aan de cultuursector in Nederland schenkt. Dat is elk jaar de helft van het geld dat de deelnemers inleggen. In totaal kon de BankGiro Loterij dankzij haar deelnemers ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties door heel Nederland. Het is het hoogste bedrag ooit, bijna 5 miljoen euro meer dan vorig jaar. Schenkingen van de BankGiro Loterij zijn bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek.

Foto: Roy Beusker

  • Grootse schenking van de BankGiro Loterij 1
  • Grootse schenking van de BankGiro Loterij 2
Delen

Het Dolhuys en het Outsider Art Museum gaan vanaf deze zomer samen onder één naam:

Museum van de geest logo

Het Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. In Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art, waarin kunstenaars hun fantasierijke innerlijke wereld tonen.