Het Dolhuys is tijdelijk gesloten ivm een verbouwing »


Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Bezoek ons
OUTSIDER ART MUSEUM
in Amsterdam.


www.outsiderartmuseum.nl

19 maart 2019

Inspirerende avond over toekomstplannen Dolhuys

De bijna volledig gerestaureerde ‘Zorgzaal’ uit 1463 was gisteravond het decor voor de eerste benefietavond in het teken van de toekomstplannen van het Dolhuys. De aannemer Lansink heeft groen licht geven voor het gebruik van de zaal voor dit feestelijke evenement om trouwe en nieuwe partners te inspireren voor de vernieuwing van het museum van de geest.

Wij vierden onze successen: de financiering voor geheel vernieuwde vaste tentoonstelling over het wonder van de geest gaat heel goed. Inmiddels is € 1,1 miljoen door fondsen, zoals de Bank Giroloterij, toegekend en verschillende aanvragen staan uit. Om de financiering helemaal rond te krijgen verkopen wij ook ‘Aandelen in de geest’. Deze aandelen zijn alleen beschikbaar tijdens ons 700-jarig jubileum. Daarom geven wij 700 aandelen van € 700 uit. De uitgifte van deze aandelen is gestart en al meer dan 100 aandelen staan in optie.

Daarnaast mogen wij inmiddels bekendmaken dat PCI Nederland (ICT) het Dolhuys vanaf 2020 vijf jaar zal ondersteunen. Vanuit hun expertise op sociale innovatie stellen zij onder andere trainingen en begeleiding voor werkervaringsplaatsen in het museum ter beschikking. Daarnaast sponsoren zij de vernieuwde presentatie met korting op ICT-diensten en audiovisuele middelen voor een verbeterde bezoekersbeleving. De gezamenlijk gecreëerde waarde van dit sociale partnership is € 637.500,-.

Delen

Het Dolhuys en het Outsider Art Museum gaan vanaf deze zomer samen onder één naam:

Museum van de geest logo

Het Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. In Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art, waarin kunstenaars hun fantasierijke innerlijke wereld tonen.