Het Dolhuys is tijdelijk gesloten ivm een verbouwing »


Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Bezoek ons
OUTSIDER ART MUSEUM
in Amsterdam.


www.outsiderartmuseum.nl

12 november 2019

Kennis delen in St. Petersburg voor Museum 15/24

Op dinsdag 12 en woensdag 13 november is het Outsider Art Museum te vinden in St. Petersburg om kennis en kunde te delen op het gebied van inclusieve educatieve programma’s. De kennisuitwisseling is onderdeel van het project Museum 15/24.

Het Outsider Art Museum deelt in dit project haar ervaringen op het gebied van museumeducatie voor mensen met een geest die anders werkt dan gemiddeld. Het overkoepelende thema hierbij is inclusiviteit. Met onze eigen VTS-expert Liesbeth Water en onze collega’s van Samen Sterk Zonder Stigma leiden we 160 Russische museumprofessionals op. Dinsdag 12 november staat in het teken van stigmatisering. Met de Stigma Awareness Training besteden we hier aandacht aan. Op woensdag 13 november vertelt Liesbeth Water over ervaringen met de leermethode Visual Thinking Strategy, een methode die mensen leert open waar te nemen, te onderzoeken en te luisteren naar elkaar door naar kunstwerken te kijken.

Het project Museum 15/24 is een project voor jongeren van 15 tot en met 24 jaar, dat tegelijk gericht is op musea en kunsteducatie in het algemeen. Het doel van het project is enerzijds ontsluiting en uitwisseling van kennis over kunstonderwijs, en anderzijds musea aantrekkelijker maken voor jongeren met behulp van innovatieve middelen.

Museum 15/24 is onderdeel van Creative Twinning – een internationaal programma van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is een initiatief van de Hermitage Amsterdam, de Hermitage Museum XXI Century Foundation en het Outsider Art Museum, dat wordt ondersteund door de Hermitage St. Petersburg.

Delen

Het Dolhuys en het Outsider Art Museum gaan vanaf deze zomer samen onder één naam:

Museum van de geest logo

Het Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. In Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art, waarin kunstenaars hun fantasierijke innerlijke wereld tonen.