Het Dolhuys is tijdelijk gesloten ivm een verbouwing »


Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Bezoek ons
OUTSIDER ART MUSEUM
in Amsterdam.


www.outsiderartmuseum.nl

4 juli 2017

Kunstenaars Marc Mulders en Ria Mul in de spotlight

In het Brabants Dagblad verscheen afgelopen week een lovend artikel over kunstenaarsduo Marc Mulders en Ria Mul dat eerder dit jaar exposeerde in museum het Dolhuys.

Marc Mulders, ‘Kunstenaar van het jaar 2017’, werkt al ruim 25 jaar samen met de autistische Ria Mul. In atelier Artenzo in Tilburg kunnen beiden hun creatieve talenten kwijt. ‘Ria hoort in het Van Abbe te hangen’ meent Mulders. ‘Ze kopieert de werkelijkheid niet, ze schept’, vertelt Mulders in het Brabants Dagblad. Het werk van Mulders en Mul was eind vorig jaar te zien in het Dolhuys in de tentoonstelling ‘Maskerade’. Het museum kocht daarna vijf doeken van haar. Daarnaast was het werk van de outsider-kunstenares al eerder in museum De Pont te zien en hangt het momenteel in De Garage in Rotterdam.

Lees hier het volledige Brabants Dagblad-artikel.

Delen

Het Dolhuys en het Outsider Art Museum gaan vanaf deze zomer samen onder één naam:

Museum van de geest logo

Het Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. In Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art, waarin kunstenaars hun fantasierijke innerlijke wereld tonen.