Het Dolhuys is tijdelijk gesloten ivm een verbouwing »


Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Bezoek ons
OUTSIDER ART MUSEUM
in Amsterdam.


www.outsiderartmuseum.nl

23 oktober 2018

Kunstlijn x Noord-Hollands Archief

Tijdens de Kunstlijn presenteert het Noord-Hollands Archief in samenwerking met het Dolhuys | museum van de geest een combinatie tussen klassieke en hedendaagse  kunstwerken. Het thema van de Kunstlijn is dit jaar ‘Omzien naar nu’. Door moderne werken uit de collectie van het Dolhuys te combineren met werken uit de collectie van het Noord-Hollands Archief, krijgt de bezoeker de kans om tijdloze thema’s zoals religie en stadsgezichten vanuit een heel nieuw perspectief te benaderen.

Waar kijk je naar als je naar kunst kijkt? En als je kijkt, hoe kijk je dan? Kun je verbanden leggen tussen kunstwerken van vier of vijf eeuwen oud en hedendaagse kunst? Met andere woorden: is kunst tijdloos?

In de Janskerk, het publiekscentrum van het Noord-Hollands Archief, worden onder meer stadsgezichten van tekenaar en illustrator Maarten Oortwijn uit begin 20e eeuw getoond naast werk van Outsider-kunstenaar Jefke Dijkstra. Zij creëert indrukwekkende tekeningen met ritmische patronen en prachtige kleuren. Stenen, ramen en andere architectonische elementen lopen in elkaar over. Oortwijn tekende stads- en dorpsgezichten en landschappen en legde veranderingen in het landschap met ’n scherp oog voor historie op papier vast.

De expositie in het Noord-Hollands Archief is te zien vanaf donderdag 1 november t/m vrijdag 9 november 2019, ma-vr 9.00 – 17.00 uur, Jansstraat 40, Haarlem.

Kunstlijn x Noord-Hollands Archief
Delen

Het Dolhuys en het Outsider Art Museum gaan vanaf deze zomer samen onder één naam:

Museum van de geest logo

Het Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. In Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art, waarin kunstenaars hun fantasierijke innerlijke wereld tonen.