Het Dolhuys is tijdelijk gesloten ivm een verbouwing »


Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Bezoek ons
OUTSIDER ART MUSEUM
in Amsterdam.


www.outsiderartmuseum.nl

18 maart 2019

Outsider Art in de Erasmus Gallery in Rotterdam

De Erasmus Gallery in Rotterdam laat in haar nieuwste tentoonstelling ’Outsider Art In’ de rijkheid van Outsider Art zien. De 25-tal werken zijn afkomstig uit de collectie van het Outsider Art Museum (OAM) in Amsterdam, die zijn aangekocht dankzij een genereuze, meerjarige schenking van het Lapré-Van Achter aankoopfonds. De verschillende thema’s die binnen deze tentoonstelling terugkomen worden gevormd door de voorkeuren van de kunstenaars: Stadsgezichten, Fantasiewerelden, Visioenen en Textiel. De expositie ‘ Outsider Art In’ is te zien vanaf 11 maart t/m 31 mei 2019.


Beeld: Masayoshi Hanawa

De tentoonstelling toont een ruime selectie van 2-dimensionaal werk, textiele kunst en sculpturen. Naast Nederlandse actuele Outsider Art maken ook buitenlandse namen deel uit van de getoonde selectie zoals Davood Koochaki (Iran), Richard C. Smith (UK), Kenneth Rasmussen (Denemarken) en Masayoshi Hanawa (Japan). Jefke Dijkstra, Lionel Plak en Jeroen Pomp wonen en werken in Nederland en laten zien dat hier ontstane kunst zich kan meten met het beste uit andere delen van de wereld.

De tentoonstelling staat in het kader van de Lapré Lezing die op 28 maart in de Erasmus Universiteit wordt gehouden. Het doel van deze lezing is het verbinden van wetenschap en praktijk. Om zo een stimulans te zijn en om te blijven nadenken over wat goede zorg is en wat goede zorg nodig heeft. Hans Looijen, directeur van het Outsider Art Museum (OAM) in Amsterdam en museum het Dolhuys I museum van de geest in Haarlem, zal o.m. spreken over het werk van Outsider Art-kunstenaars.

Ruud Lapré was voor bijna meer dan 20 jaar werkzaam als hoogleraar in gezondheidszorgbeleid en in de economie van de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is Lapré op dit moment een van de voorzitters in de adviesraad van Amsterdam Outsider Art Gallery. Ook is Lapré regent van het Dolhuys| museum van de geest.

De tentoonstelling ‘Outsider Art In’ is te bezoeken vanaf 19 maart tot en met 31 mei 2019 van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00.

Erasmus Gallery | Erasmus Building | Burgemeester Oudlaan 50 | 3062 PA Rotterdam | Nederland

Voor verder informatie over de tentoonstelling:

https://www.eur.nl/campus/cultuur/kunst/erasmus-gallery

http://www.ruud-lapre.nl/over-ruud-lapre.html

Delen

Het Dolhuys en het Outsider Art Museum gaan vanaf deze zomer samen onder één naam:

Museum van de geest logo

Het Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. In Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art, waarin kunstenaars hun fantasierijke innerlijke wereld tonen.