Het Dolhuys is tijdelijk gesloten ivm een verbouwing »


Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Bezoek ons
OUTSIDER ART MUSEUM
in Amsterdam.


www.outsiderartmuseum.nl

17 oktober 2018

Outsider Art Now: Volume 2 is nu verkrijgbaar!

Gister werd in het Outsider Art Museum de tweede editie van Outsider Art Now gelanceerd. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan journalist en Outsider Art-liefhebber Hugo Borst.

Voor Hugo Borst is het duidelijk, de wereld van Outsider Art is een plek waar geen verwaandheid heerst. Hier draait het om de kunst en het creëren. Autodidacten hebben bij hem daarom een klein stapje voor. Op het gebied van Outsider Art is hij zelf nog een ‘rookie’, maar één ding is zeker, wanneer hij in zijn woonplaats Rotterdam langs Galerie Atelier Herenplaats loopt dan gaat zijn hart een stukje open. Zijn droom, ooit een keer met dezelfde concentratie en passie als van die kunstenaars 1 miljoen voetballetjes op een canvas tekenen.

Outsider Art Now: Volume 2 is een publicatie van het Outsider Art Museum (OAM) en voortzetting van het kunsttijdschrift Out of Art. In het boek word het kunstgenre van alle kanten benaderd. Je leest onder andere een interview met Mikhail Piotrovski, directeur van de Hermitage in St. Petersburg, over de bijzonder samenwerking met het Outsider Art Museum. Ook de museumdirecteuren Ann Demeester en Benno Tempel geven hun visie op Outsider Art. Daarnaast vind je in deze editie een reportage over het kunsthistorisch onderzoek van Ans van Berkum voor de grootste overzichtstentoonstelling ooit van Willem van Genk in 2019 en natuurlijk heel veel werken van kunstenaars.

Outsider Art Now (€24,95) is verkrijgbaar in de museumwinkel van de Hermitage en het Dolhuys | museum van de geest. Daarnaast is het vanaf november mogelijk een exemplaar online te bestellen via webwinkels als bol.com en bruna.nl.

Bekijk hier een kleine sneakpreview.

  • Outsider art Now: Volume 2 is nu verkrijgbaar! 1
  • Outsider art Now: Volume 2 is nu verkrijgbaar! 2
  • Outsider art Now: Volume 2 is nu verkrijgbaar! 4
  • Outsider art Now: Volume 2 is nu verkrijgbaar! 3
  • Outsider art Now: Volume 2 is nu verkrijgbaar!
Delen

Het Dolhuys en het Outsider Art Museum gaan vanaf deze zomer samen onder één naam:

Museum van de geest logo

Het Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. In Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art, waarin kunstenaars hun fantasierijke innerlijke wereld tonen.