Het Dolhuys is tijdelijk gesloten ivm een verbouwing »


Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Bezoek ons
OUTSIDER ART MUSEUM
in Amsterdam.


www.outsiderartmuseum.nl

12 november 2019

Skeletten gevonden bij opgravingen rond het Dolhuys

Tijdens archeologisch onderzoek, in opdracht van de gemeente Haarlem, zijn onlangs zo’n 27 skeletten opgegraven bij het Dolhuys. Van de skeletten zijn er slechts twee compleet aangetroffen.

Tijdens het opgraven van de skeletten waren fysisch antropologen aanwezig. Zij zijn gespecialiseerd in het onderzoek naar menselijke resten en begravingssporen. De fysieke overblijfselen kunnen ons veel vertellen over het geslacht, lichaamslengte, gezondheidstoestand, hygiëne en voedingsgewoonten van de overledenen. Soms kan zelfs de doodsoorzaak worden achterhaald.

In het Dolhuys hebben onder andere melaatsen, lepralijders, dollen, dementen en onaangepasten gewoond. Na afloop van het onderzoek worden de skeletten door de gemeente Haarlem herbegraven.

Beeld: Archelogische Werkgroep Haarlem

Skeletten gevonden bij opgravingen rond het Dolhuys 1
Delen

Het Dolhuys en het Outsider Art Museum gaan vanaf deze zomer samen onder één naam:

Museum van de geest logo

Het Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. In Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art, waarin kunstenaars hun fantasierijke innerlijke wereld tonen.