Reserveren

tickets

Vragen

reserveringen@hetdolhuys.nl 023-5410682

    De verbouwing
    Vandaag open
Bezoekersinformatie
19 september 2017

Strip expositie en meer tijdens maand van de psychoanalyse

Oktober is de Maand van de Psychoanalyse. In deze periode organiseert het Dolhuys verschillende verdiepende en vermakende activiteiten op het gebied van de psychoanalyse.

Op donderdag 5 oktober onderzoekt het Dolhuys in samenwerking met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPAV) de onverwachte en fascinerende relatie tussen strip, psychoanalyse en de kindertijd. Ook is er vanaf die dag in museumcafé Thuys een kleine expositie te zien rondom strips en psychoanalyse. Hier zie je onder andere unieke originelen tekeningen van Peter de Wit (Sigmund), Jean-Marc van Tol (Fokke en Sukke) en van Marcel Ruijters (Jheronimus) en Aimee de Jongh (De terugkeer van de Wespendief). Daarnaast zijn afbeeldingen uit de stripgeschiedenis (over de kindertijd, dromen en herinneringen) te zien en het unieke kunstboek Freud’s Cigars van Noor van der Brugge. De tekeningen zijn de hele maand oktober te zien in het museumcafé en toegang is gratis!

Op zaterdag 7 oktober staat de hele dag in het teken van deze wetenschap. Bezoek bijvoorbeeld de kamer van Freud, geef je op voor een 15 minuten durende psychoanalysesessie of volg een workshop rond dit thema.

  • Strip expositie en meer tijdens maand van de psychoanalyse 1
  • Strip expositie en meer tijdens maand van de psychoanalyse 2
  • Strip expositie en meer tijdens maand van de psychoanalyse 3
Delen