Het Dolhuys is tijdelijk gesloten ivm een verbouwing »


Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Bezoek ons
OUTSIDER ART MUSEUM
in Amsterdam.


www.outsiderartmuseum.nl

25 november 2019

Video: Nieuwe plannen voor het Museum van de Geest

Op 1 april 2019 sloot het Dolhuys | museum van de geest de deuren voor een grondige restauratie van het gebouw en het ontwikkelen van een nieuwe vaste opstelling. In deze video zijn de eerste plannen te zien.

In het vernieuwde museum sta je straks als bezoeker centraal, en neem je je eigen geest onder de loep.  Via installaties, verhalen, historische objecten, kunst, het gebouw en persoonlijke testen dompelen we iedereen onder in de rijkheid van de geest.

Het 700 jaar oude gebouw ondergaat een grote metamorfose waarbij de ingang van het museum wordt verplaatst van de Schotersingel naar de zijkant van het historische pand. Ook komt er een nieuwe congreszaal en een nieuw depot. Het museumcafé wordt opnieuw ingericht en gaat samenwerken met het Ron Blaauw College van chef-kok Ron Blaauw. Samen met zijn team wordt het café uitgebouwd tot een sociale onderneming en zullen er nog meer re-integratie plekken worden gecreëerd.

Delen

Het Dolhuys en het Outsider Art Museum gaan vanaf deze zomer samen onder één naam:

Museum van de geest logo

Het Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. In Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art, waarin kunstenaars hun fantasierijke innerlijke wereld tonen.