Reserveren

tickets

Vragen

reserveringen@hetdolhuys.nl 023-5410682

    De verbouwing
    Vandaag open
Bezoekersinformatie
6 februari 2018

Voelt liefdesverdriet hetzelfde als rouw?

Waarom doet liefdesverdriet zo allesverzengend veel pijn? Waarom is het zo moeilijk om door te gaan? En hoe doe je dat, doorgaan? En hoe beter niet? Jan Drost schreef over dit onderwerp het boek ‘Als de liefde voorbij is’ en sleept je daarin door de ellende heen als een troostende vriend. Op donderdag 15 februari is hij te gast in het Dolhuys.

Na een relatie van tien jaar maakte de vriendin van Jan Drost een einde aan hun samenzijn. Over wat daarna volgde schreef hij een boek. Het werd een (zelf)onderzoek naar liefdesverdriet. Het hele proces, vanaf de breuk, de rouw, de verwerking ervan tot de komst van een nieuwe liefde vatte hij in woorden. In een lunchinterview met NRC vertelt hij waarom hij dat deed en hoe het verdriet van zich af schrijven beviel. “Ik voelde wel een zekere urgentie om te begrijpen wat me overkwam. Want liefdesverdriet wordt in onze cultuur afgedaan als onvolwassen zwakte.”

Behoefte aan meer verhalen? In het programma ‘Verlaten’ komen verschillende mannen en vrouwen, waaronder Jan Drost, aan het woord over het verlaten worden door je partner na een langdurige relatie. Bekijk de uitzending hier terug.

Delen