Reserveren

tickets

Vragen

reserveringen@hetdolhuys.nl 023-5410682

UITVERKOCHT ‘Ballen’ van de Gestampte Meisjes

'Ballen' van de Gestampte Meisjes 1

De nieuwe voorstelling BALLEN van de Gestampte Meisjes is een hilarische dankbetuiging aan mannen. Esmée bedankt mannen, want ‘door hen voel ik mij een echte vrouw’. Ymke bedankt mannen voor de liefde. Maar Thenera twijfelt: ‘Er zijn toch ook mannen die we niet willen bedanken?’

In Ballen is dat thema de afhankelijkheid van vrouwen tegenover mannen, de volgzaamheid, het voldoen aan verwachtingen, het alles-accepteren. Met veel wrange humor stellen ze zo de rolverdeling tussen mannen en vrouwen aan de kaak.

De Gestampte Meisjes maken snelle, komische voorstellingen, vaak heel persoonlijk en de schaamte voorbij. Confronterend en ongegeneerd nemen ze maatschappelijke thema’s onder de loep. Met theatervoorstelling BALLEN won het theatergezelschap de Publieksprijs op het Delft Fringe Festival 2017. Deze maand strijden de Gestampte Meisjes voor een finaleplaats bij de 52e editie van Cameretten.

In het museumcafé is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €10,00. De voorstelling start om 19.30 uur. Graag vooraf reserveren.

 

Delen