Reserveren

tickets

Vragen

reserveringen@hetdolhuys.nl 023-5410682

Filmvertoning ‘Doof kind’

Filmvertoning 'Doof kind'

In de week van de Internationale dag van het gehoor is de film ‘Doof Kind’ te zien in het Dolhuys. De film ‘Doof kind’ schetst een portret van een dove man die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt.
Tobias is een jaar oud als zijn ouders ontdekken dat hij doof geboren is. De automatische reactie is het bijstellen van de verwachtingen: een doof kind zou immers veroordeeld zijn tot een geïsoleerd en kansarm bestaan. Nu kijkt vader Alex de Ronde, samen met de inmiddels jongvolwassen Tobias en diens horende broer Joachim, terug op het leven van zijn dove kind en de keuzes die hij als vader heeft gemaakt.

De film laat zien hoe een handicap in een rijke cultuur kan veranderen en andersom. Tobias weet de horende en de dovenwereld slim met elkaar te verbinden: als docent Nederlandse Gebarentaal leert hij horende studenten zijn taal en cultuur kennen. Zijn onvoorwaardelijke acceptatie van zijn doofheid biedt gelegenheid tot het aan de orde stellen van vragen, variërend van de problemen van het grootbrengen van een doof kind en de effecten daarvan op de overige gezinsleden tot de soms absurde gevolgen van een gehandicaptenstatus.

De film is de winnaar van de publieksprijs IDFA 2017. De film is geregisseerd door Alex de Ronde, directeur van de Amsterdamse bioscoop Het Ketelhuis.

In het museumcafé is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €12,50. Graag vooraf reserveren.

Delen