Reserveren

tickets

Vragen

reserveringen@hetdolhuys.nl 023-5410682

In gesprek met Charlotte Mutsaers over ‘Harnas van Hansaplast’

In gesprek met Charlotte Mutsaers over ‘Harnas van Hansaplast’

Hartverscheurend en absurd, dat zijn de woorden die de langverwachte roman ‘Harnas van Hansaplast’ van Charlotte Mutsaers het best omschrijven. In haar boek beschrijft Mutsaers haar intrigerende zoektocht door het verleden waarbij ze probeert te ontrafelen hoe het leven van haar broer zo heeft kunnen eindigen. Op 25 januari gaat Malou van Hintum in gesprek met deze beroemde schrijfster.

‘Vlak voor oudjaar 2001 werd mijn broer Barend dood op zijn bed gevonden in een gloednieuw pyjamajasje zonder broek. Geen gewone dood; hij was pas eenenvijftig en slechts omringd door grote stapels porno.’ De enige broer van Charlotte Mutsaers was een kluizenaar, te slim en onaangepast voor deze wereld. Bij het leegruimen van zijn huis – waar ze samen opgroeiden – treft Charlotte een weergaloze puinhoop aan. En uiteindelijk een mannetje van Hansaplast, met daaronder de tekst ‘IK’.

Charlotte Mutsaers (1942) is schrijfster, essayist en beeldend kunstenaar. Ze studeerde Nederlands en daarna aan de Rietveld Academie schilderen en vrije grafiek. In 2010 kreeg ze de P.C. Hooft-prijs voor verhalend proza: ‘Het werk van Charlotte Mutsaers is een feest voor lezers die hun geest willen laten waaien.’

In het museumcafé is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €15,00. Graag vooraf reserveren.

Bekijk hier een fragment uit ‘Harnas van Hansaplast’.

Delen