Reserveren

tickets

Vragen

reserveringen@museumvandegeest.nl 023-5410682

‘In gesprek met’ Geertje Paaij

‘In gesprek met’ Geertje Paaij

Wat doe je als je psychosegevoelige dochter tijdens een psychiatrische opname nietsverhullende foto’s en provocerende teksten op sociale media plaatst? En als dan blijkt dat de ggz-kliniek dit niet kan voorkomen omdat de protocollen ontoereikend zijn? Op donderdag 17 mei is Geertje Paaij te gast om over dit boek te spreken.

Vorige maand verscheen haar boek ‘Als je brein je bedriegt’, waarin ze aandacht vraagt voor digitaal burgerschap binnen de geestelijke gezondheidszorg. Ze spreekt met patiënten, hun familie en mensen die werkzaam zijn in de psychiatrie en komt erachter dat ze lang niet de enige is die tegen dit probleem aanloopt. Zowel patiënten als ggz-medewerkers weten vaak niet goed hoe ze het beste met internet en sociale media om kunnen gaan, met alle schadelijke gevolgen van dien. Hoelang blijft dit nog een blinde vlek binnen de psychiatrie? En wat valt eraan te doen?

‘Als je brein je bedriegt’ is de zoektocht van een moeder wier dochter niet alleen een ernstige psychiatrische aandoening heeft, maar ook gevoelig is voor de risico’s van de online wereld. ‘Een aanrader voor iedereen uit deze kwetsbare doelgroep, en de mensen die daaromheen staan’, aldus psychiater Bram Bakker. Op donderdag 17 mei gaat Geertje Paaij in gesprek met Malou van Hintum over de gevaren van sociale media in de psychiatrie.

Delen

Het Dolhuys en het Outsider Art Museum gaan vanaf deze zomer samen onder één naam:

Museum van de geest logo

Het Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. In Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art, waarin kunstenaars hun fantasierijke innerlijke wereld tonen.