Reserveren

tickets

Vragen

reserveringen@hetdolhuys.nl 023-5410682

In gesprek over ‘Ontpillen: Gezond leven, minder pillen’

In gesprek over ‘Ontpillen: Gezond leven, minder pillen’

In Nederland slikken we jaarlijks meer dan 9 miljard medicijnen; per persoon zijn dat er gemiddeld 500 en ouderen slikken zelfs drie keer zoveel. Te hoge bloeddruk? Pillen voor de bloeddruk. Te hoog cholesterol? Pillen om het cholesterol te verlagen. Te hoge bloedsuikers? Pillen om de suikers weer in het gareel te krijgen. David van Bodegom geeft op donderdag 20 september een pleidooi over hoe het anders kan.

We gebruiken medicijnen om symptomen te onderdrukken, terwijl we het onderliggende probleem vaak niet aanpakken. In zijn boek helpt arts en verouderingswetenschapper David van Bodegom ons om te ‘ontpillen’. Hoe hou je zelf je botten sterk, je maagzuur in bedwang en je darmen gezond? Slaap je beter als je meer sport? Kun je je hersenen trainen? Wat kun je doen om erectiestoornissen te voorkomen? Ontpillen helpt je je lijf beter te begrijpen en laat zien hoe je door aanpassing van je leefstijl minder pillen kunt slikken en langer gezond blijft.

Enkele tips uit Ontpillen:
• Zwarte koffie beschermt tegen diabetes. Hoe meer koppen per dag, hoe beter.
• Elke dag een handje noten eten helpt om je cholesterol te verlagen.
• Heren die moeilijk plassen: ga zitten. Mannen hebben meer klachten als zij staand plassen.

David van Bodegom (1978) is arts en verouderingswetenschapper bij Leyden Academy on Vitality and Ageing. Hij had een maandelijkse rubriek in Zin, ‘Ontpillen met dr. David’ en schreef eerder de roman ‘Nood breekt wet’ (2012) en samen met professor Rudi Westendorp de bestseller ‘Oud worden in de praktijk’ (2015).

De presentatie van deze avond is in handen van wetenschapsjournalist Malou van Hintum.

Alvast inlezen? Via de website van onze partner Boekhandel Athenaeum kun je het boek alvast bestellen.

In ons café kun je vanaf 17.30 uur de daghap bestellen voor €12,50. Graag vooraf reserveren.

Delen