Reserveren

tickets

Vragen

reserveringen@hetdolhuys.nl 023-5410682

Mystery History Tour

Mystery History Tour 7

Ga op ontdekkingstocht met onze nieuwe actieve rondleiding en ervaar de rijke geschiedenis van het Dolhuys. Onderzoek hoe de muren van het Dolhuys vrijwel onveranderd bleven, maar hoe de omgeving en de bewoners van het gebouw veranderden.

In hoeverre is de zorg in de afgelopen eeuwen veranderd? Kunnen wij ons überhaupt iets voorstellen van een ziektebed in de 14e eeuw? De Mystery History Tour is een spannende ontdekkingstocht door het Dolhuys. Een uniek gebouw dat al 700 jaar een zorgfunctie draagt: eerst voor leprozen, pestlijders en dollen. Daarna heeft het gebouw ook gefungeerd als tehuis voor ouderen, kindertehuis en crisiscentrum. Inmiddels is het Dolhuys een museum over de geest.

De Mystery History Tour
Tijdens de interactieve rondleiding dagen we je uit het verleden en het heden aan elkaar te verbinden. Door middel van kleine opdrachten aan de hand van oude foto’s, ga je zelf op ontdekkingstocht! Wat gebeurde er vroeger in die enorme zaal met lange rijen bedden? En waar sliepen en speelden de kinderen toen het een kindertehuis was?

Elke groep staat voor een uitdaging: ontdek samen met de rondleider wat zich de afgelopen 700 jaar achter onze muren heeft afgespeeld!

Duur: 1 uur
Prijs: geldig entreeticket
Reserveren kan online

Delen