Reserveren

tickets

Vragen

reserveringen@hetdolhuys.nl 023-5410682

Première documentaire ‘Man in de knoop’ – Uitverkocht

Met Frans Bromet en Nathan Vos

Première documentaire ‘Man in de knoop’

Elke vijf uur maakt iemand een einde aan zijn leven, mannen twee keer zo vaak als vrouwen. Een opvallend verschil dat maar weinig aandacht krijgt. Waarom zijn juist mannen extra kwetsbaar?

Regisseur Frans Bromet en journalist Nathan Vos proberen een antwoord te vinden op die vraag. Samen maakten ze de documentaire ‘Man in de knoop’, waarin Frans Bromet met drie weduwen praat over de zelfmoord van hun man. In een openhartig gesprek gaan zij op zoek naar het waarom van deze wanhoopsdaad.

Nathan Vos schreef het boek ‘Man o man’ nadat zijn broer David zelfmoord had gepleegd. Hij onderzoekt hoe het kan dat zoveel mannen de weg kwijt zijn. Waarom vragen ze geen hulp? Zijn mannen vaak te trots, stellen ze te hoge eisen aan zichzelf? En welke rol speelt hun relatie met hun vader?

Op donderdag 15 maart zijn Frans Bromet en Nathan Vos te gast in het Dolhuys. De documentaire ‘Man in de knoop’ gaat in première, en na afloop gaan journalist Malou van Hintum en psychiater Jan Mokkenstorm (directeur van 113online) met beiden in gesprek over dit aangrijpende onderwerp.

In het museumcafé is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €12,50. Graag vooraf reserveren.

Delen