Het Dolhuys is tijdelijk gesloten ivm een verbouwing »


Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Bezoek ons
OUTSIDER ART MUSEUM
in Amsterdam.


www.outsiderartmuseum.nl

Educatie

Het Dolhuys heeft speciale lesprogramma’s voor leerlingen van het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. Ontmoeting, confrontatie en bewustwording: dat zijn de belangrijkste begrippen in ons educatieve aanbod. De centrale vraag is: wat is normaal en wat is abnormaal? En wat kan je leren van mensen die anders zijn? Populair bij middelbare scholieren is ‘De Bovenkamer’, een educatief programma waar leerlingen op ontdekkingstocht gaan door het puberbrein. Nieuw in het Dolhuys is de ‘Mystery History Tour’, waarin de geschiedenis van het gebouw een hoofdrol speelt.’

In verband met de verbouwing van ons pand is het Dolhuys vanaf 1 april 2019 voor ongeveer een jaar gesloten.

Tip: onze Dolhuys vestiging in Amsterdam; het Outsider Art Museum, blijft gewoon open. Met leerlingen raden wij de rondleiding op basis van Visual Thinking Strategy aan, waarbij scherp waarnemen en kritisch kijken wordt getraind.

Het Dolhuys en het Outsider Art Museum gaan vanaf deze zomer samen onder één naam:

Museum van de geest logo

Het Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. In Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art, waarin kunstenaars hun fantasierijke innerlijke wereld tonen.