Het Dolhuys is tijdelijk gesloten ivm een verbouwing »


Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Bezoek ons
OUTSIDER ART MUSEUM
in Amsterdam.


www.outsiderartmuseum.nl

Anders kijken naar kunst

Via de interactieve rondleiding ‘Anders kijken naar kunst’ in het Outsider Art Museum leer je op laagdrempelige en speelse wijze meer uit een kunstwerk te halen. Wat zie je nu echt? De rondleiding volgt de techniek van Visual Thinking Strategy, ontwikkeld in het Museum of Modern Art (MoMA) te New York. Deze interactieve, vragende methode prikkelt je om langer én kritischer naar een werk te kijken. Het gaat er niet om wat de kunstenaar ermee bedoelt, maar wat jij er zélf in ziet. Outsider Art is zeer geschikt om deze methode op toe te passen. Voorkennis is niet nodig.

Praktisch
Tijdsduur: 50 minuten
Doelgroep: Deze rondleiding is op aanvraag te boeken voor schoolgroepen tot 18 jaar van 5 tot 12 personen en voor groepen volwassenen tot 4 personen.
Kosten: €50,- exclusief entreekaarten
Meer informatie: neem contact op met reserveringen@museumvandegeest.nl

Let op: deze rondleiding vindt plaats in Amsterdam en niet in Haarlem.

Delen

Het Dolhuys en het Outsider Art Museum gaan vanaf deze zomer samen onder één naam:

Museum van de geest logo

Het Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. In Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art, waarin kunstenaars hun fantasierijke innerlijke wereld tonen.