Tijdelijk gesloten wegens verbouwing
Bezoekersinformatie

Het Dolhuys wil mensen met een psychische kwetsbaarheid helpen om weer actief deel te nemen aan de maatschappij. Daarom bieden we inspirerende werkervaringsplaatsen aan waar mensen zichzelf mogen zijn, gezien en gewaardeerd worden. Zo stomen we je klaar voor arbeidsparticipatie. Hierbij wordt niet gedacht vanuit beperkingen maar gewerkt vanuit mogelijkheden!

Vrijwilligers zijn onmisbare krachten in het Dolhuys: sinds het ontstaan van het museum word je als vrijwilliger overal ingezet. Achter de balie of in het restaurant, als toezichthouder op zaal of als rechterhand van de conservator: vrijwilligers functioneren grotendeels zelfstandig en maken deel uit van ons team. In totaal werken er zo’n 100 vrijwilligers in het museum, al dan niet met een psychiatrische achtergrond.

Een bijzonder project: Werk naar Vermogen

Delen

Het Dolhuys en het Outsider Art Museum gaan vanaf deze zomer samen onder één naam:

Museum van de geest logo

Het Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. In Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art, waarin kunstenaars hun fantasierijke innerlijke wereld tonen.