Eenmalige bijdrage

Steun het Dolhuys met een eenmalige bijdrage

Word regent

‘Het Dolhuys doet je beseffen dat ieder leven de moeite waard is om geleefd te worden. Ook als het soms wat minder goed gaat’

Het Dolhuys kent een lange traditie van Regenten, die vanaf 1582 geld en middelen inzamelden bij vooraanstaande burgers ten behoeve van het toenmalige Pest- en Dolhuys. Sinds een aantal jaren heeft het Dolhuys haar Regentenkring nieuw leven ingeblazen en is de prachtige Regentenkamer in 2012 gerestaureerd. Als Regent steunt u het Dolhuys gedurende een periode van minimaal 5 jaar, in een lijfrente contructie.

Welke voordelen heb ik als Regent?

  • De Regenten hebben een aantal privileges, zo mogen zij gebruik maken van de Regentenkamer
  • Op dit moment bestaat deze Regentenkring uit circa 38 regenten. De regenten vormen een belangrijke geefkring en zijn zowel financieel als inhoudelijk verbonden aan het museum. Het netwerk van de regenten treft elkaar op regelmatige basis.
  • Elk jaar organiseert het Dolhuys het Regentendiner voor haar Regenten.
  • Het Dolhuys stelt kosteloos een schenkingsovereenkomst op voor een periode van 5 jaar. Omdat het Dolhuys een ANBI status heeft  is deze gift aftrekbaar van het inkomen op grond van de geefwet.

Wat kost het om Regent te worden van het Dolhuys?

€ 1.000,- per jaar, via een schenkingsovereenkomst gedurende 5 jaar. De gift kent grote fiscale voordelen en kan een belastingvoordeel opleveren van 52%.

Delen

Het Dolhuys en het Outsider Art Museum gaan vanaf deze zomer samen onder één naam:

Museum van de geest logo

Het Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. In Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art, waarin kunstenaars hun fantasierijke innerlijke wereld tonen.