Het Dolhuys is tijdelijk gesloten ivm een verbouwing »


Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Bezoek ons
OUTSIDER ART MUSEUM
in Amsterdam.


www.outsiderartmuseum.nl

Teken van leven

Met Francine Oomen en Maaike Hartjes

De tentoonstelling ‘Teken van leven’ toont origineel werk van Francine Oomen en Maaike Hartjes uit hun autobiografische graphic novels ‘Oomen stroomt over’ over de overgang en ‘het Burn-out Dagboek’. ‘Teken van leven’ is onderdeel van de Stripdagen Haarlem. Dit jaar staan de Stripdagen in het teken van ‘de Maakbare Mens’.

Na een grote, frustrerende opdracht kan illustrator Maaike Hartjes (1972) opeens niks meer. Alleen al de gedachte aan werk is haar te veel: ze heeft een burn-out. Ze heeft een burn-out. Ze besluit een dagboek bij te houden met tekeningen en collages.

Op haar 52e stelt Francine Oomen (1960) vast dat ze zichzelf kwijt is. Ze stopt met de bekende ‘Hoe overleef ik…’-serie en start een zoektocht. Dat mondt uit in ‘Oomen stroomt over’,  een persoonlijk verslag van haar worsteling met de overgang.

De tentoonstelling ‘Teken van leven’ is vanaf 9 mei 2018 te zien in het Dolhuys.

Delen

Het Dolhuys en het Outsider Art Museum gaan vanaf deze zomer samen onder één naam:

Museum van de geest logo

Het Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. In Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art, waarin kunstenaars hun fantasierijke innerlijke wereld tonen.